Klasser

Morning Movement

Hitta Din livslust och rörelseglädje genom den spontana
fria dansen. Detta är ingen styrdans, Du dansar själv men i grupp. Var och en på sitt eget sätt och utifrån sin egen förmåga.
Inga förkunskaper krävs, bara lust och vilja att upptäcka Din rörlighet utan krav eller måsten. Guidningen syftar till att utforska och utveckla kroppens rörlighet på ett roligt sätt. Allt till inbjudande musik från olika genre såsom jazz, klassisk musik och svängiga rytmer från världens alla hörn. Den spontana dansen bidrar till att hålla oss aktiva, vitala och kreativa. Varmt välkommen! 

Yoganu, Finntorpsv. 5A

Finntorps centrum, Nacka

Höstterminen börjar 22/8 och pågår till och med 19/12

Torsdagar 10-11.30

Ej 19/9

180 kr/gång

1700 kr för 10 gånger

Danskväll med De 5 rytmerna - Drop in

- Marikas Dans och Modestudio

Vi börjar med avslappning för att komma "hem" in i kroppen. Sen låter vi kroppen "öppna sig" för att släppa fram sina spontana rörelser. För alla, erfarna och nya dansare.

Marikas Dans och Modestudio, Studio 1 

Döbelnsgatan 56, Stockholm

Jag fortsätter med danskvällarna i sommar f.o.m. 10 juli och sedan fortsätter "terminen" fram t.o.m. 18 december.

Onsdagar 18.45-20.15

Ej 18/9

200 kr

Eller: 1800 för 10 gånger

Öppna Danskvällar med De 5 rytmerna

- Plainyoga

Detta är en guidad fri improviserad dans som grundar sig på De 5 rytmerna/livsrytmerna så som Gabrielle Roth beskriver dem , en dans och rörelsemeditation där var och en hittar sin egen dans genom att följa rytmernas rörelsekvalitéer. De 5 Rytmerna heter Flöde (att låta kroppen bli öppen och rörlig genom ”flödande” rörelser), Stackato ( att låta kroppen uttrycka och ladda ur), Kaos (att släppa loss och lösa upp spänningar och  andra strukturer i kroppen), Lyrik  (att dansa och improvisera med den nya energin), Stillhet (att bara vara med det som är och integrera). Rytmerna utgör en Våg, och när vi dansar, speglar musiken denna våg och inspirerar var och en att fritt  röra sig till musiken  så som kroppen ”vill” i ögonblicket. Då kroppen får denna frihet att uttrycka sig, frigörs återhållen energi, hjärtat öppnar sig och vi får tillgång till vår kraft, kreativitet och livsglädje samtidigt som det fördjupar vår självkännedom och vår kroppsliga närvaro.

Detta är för alla, nybörjare och erfarna dansare, oavsett rörelseförmåga. Inga steg att lära, bara möjligheter for utforskning av egen rörlighet och kroppens förmåga att vara vårt hem och bas.

Plainyoga, Stopvägen 52

Abrahamsberg, Stockholm

 

Återkommer med eventuella nya datum

200 kr/gång